El sentit de l’escultura ofereix un recorregut per la pràctica escultòrica moderna i contemporània des d’una perspectiva asincrònica i heterogènia que inclou també obres antigues i objectes sense autoria. La mostra parteix de l’ambició de l’escultura del segle xx d’anar més enllà de la representació i la generació d’imatges i també vol explicar la gran transformació d’aquesta disciplina al llarg del segle xxi, amb l’aplicació de noves tècniques i l’aparició de nous imaginaris i sensibilitats.

L’exposició il·lustra com l’escultura ha sostingut un tens diàleg amb la realitat, amb la plasmació d’objectes, cossos i relats al llarg de la seva història, i com encara manté nexes amb les primeres expressions de la pulsió escultòrica. Així, el centenar d’obres seleccionades per David Bestué es presenten en set àmbits i aborden qüestions com la còpia i representació de la realitat, l’experimentació amb materials, l’exploració de les propietats físiques en l’escultura, la relació entre objecte i subjecte, la relació de l’escultura amb el temps, o la representació de la figura humana i l’expressió d’emocions complexes com ara el desig sexual.

La mostra arrenca a l’època premoderna, però se centra sobretot en el període entre principis del segle xx i l’actualitat, amb artistes com Antoni Gaudí, Julio González, Alexander Calder, Joan Miró, Apel·les Fenosa, Lygia Clark, On Kawara, Robert Smithson, Bruce Nauman, David Medalla, Eva Lootz, Susana Solano, Pipilotti Rist o Wolfgang Tillmans, entre d’altres.

El títol de la exposició neix dels escrits del poeta i lingüista peruà Mario Montalbetti en què defensa el «sentit» de manera literal, com un concepte més proper a la manifestació d’una direcció que no pas a la fixació d’un significat.

Es tracta d’una visita guiada a l’exposició “El sentit de l’escultura” a la Fundació Miró i un taller en el que podreu reinterpretar, en clau segle XXI, alguna de les peces que haurem pogut conèixer a la Fundació.

Aquesta activitat estarà guiada per l’escultora Montse Cufí.

El preu conjunt per les dues activitats serà de 15 € socis i 25 € no socis. Places limitades.

Dates

Visita guiada: Dijous 20 gener a les 16h. Fundació Miró

Taller: Divendres 21 gener 17h-20h.  Cercle Artístic Sant Lluc

Inscripcions prèvies trucant al 93 3024579 o escrivint un correu a santlluc@santlluc.cat. La inscripció serà ferma una vegada realitzat el pagament.