amb Neus Colet

El taller està dirigit a totes les persones que tinguin interès i sensibilitat per l’obra gràfica en general tinguin o no  coneixements bàsics de gravat.  

DESCRIPCIÓ

Les tècniques additives obren un camp de possibilitats, dins el gravat, que permeten desenvolupar diferents llenguatges en els quals les superfícies texturades cobren protagonisme i enriqueixen el món del gravat tradicional.

Aquest tast va dirigit a totes aquelles persones que desitgin adquirir recursos que ampliïn les possibilitats d’expressió́ en el camp de la gràfica

En aquest taller curt es podrà fabricar una matriu i fer un parell d’estampacions.

Ens acostarem a diferents materials adhesius amb els quals podem treballar en la construcció́ de les matrius, familiaritzant-nos amb el comportament d’aquests materials i els resultats múltiples que cadascun d’aquests elements pot aportar.

La interacció́ d’elements additius i matrius de diferents porositats ens permeten interactuar entre ells, creant múltiples possibilitats d’expressió́ plàstica.

DESCRIPCIÓ DEL CONTINGUT

EL TALLER

Les parts del taller. Zones netes i zones “brutes”. Com utilitzar el taller.

PREPARACIÓ DEL PROJECTE I LA MATRIU

El motiu i el traspàs de la imatge a la planxa. Preparació de les matrius. Materials i eines bàsiques. Treballar amb seguretat i neteja de la zona de treball.

L’ESTAMPACIÓ DE LA MATRIU

Preparació del paper. Materials i eines bàsiques.

L’ENTINTAT

Materials i eines bàsiques. Preparació de la zona de treball. Preparació de la tinta i com manipular les eines.Neteja de la zona de treball i de les eines.

LA IMPRESSIÓ

Preparació de la pressió de la premsa. Plantilles i registres. Materials i eines bàsiques. Assecat i planxat de l’estampa.

DATES: DIMARTS 13 DE JULIOL

HORARI: DE 10 A 13 H

NIVELL: INICIACIÓ

GRUP: de 6 a 8 alumnes (segons aforament)

ESPAI: Taller de gravat.

Material inclòs. Els alumnes s’han de portar el material de dibuix.

Sessions formatives de 3 hores / preu per càpsule: socis 24€ no socis 30€

Inscripcions al correu santlluc@santlluc.cat o al telèfon +34 93 302 45 79