amb Marc Larré

El fang és el material dúctil per excel·lència i per tant la forma més immediata d’acoblament entre mà, cos, i món físic.  Està fet de partícules que provenen de l’erosió d’una roca (el dur) per les forces del vent, la pluja, les temperatures. Hi  ha el glaciar i el volcà i l’aigua, però també restes humanes, pràctiques oblidades, supersticions. Conjuga tal quantitat de camps semàntics que es podria arribar a dir que abasta la totalitat del que hi ha, o que el món es resumeix en una bola de fang.

El paper, al seu torn, ha estat el suport per a la transmissió de coneixement per excel·lència.  La seva història corre en paral·lel al món modern.  Té una estructura porosa i es pot considerar també com un conjunt de fibres que formen una xarxa.  Té tres dimensions (llarg, ample i gruix) encara que normalment només es tinguin en compte les dues primeres.

Ambdós materials estan subjectes a una multiplicitat d’ usos i formes l’ única limitació de les quals és la imaginació humana.

Descripció activitat:

En aquest taller treballarem en grup amb aquests dos materials de manera que el material ens parli.  Intentarem escoltar-lo en lloc d’imposar  la  nostra veu (l’escriptura, el dibuix) o  la nostra voluntat (el modelatge).

Això ho farem a partir d’una acumulació de gestos, torsions, friccions i esdeveniments registrats a la seva superfície de forma acumulativa perquè el material i nosaltres puguem tal vegada compartir, no només  veus, sinó una mateixa pell.

Bio;

Marc Larré (1978, Barcelona) va estudiar Belles Arts a la Universitat de Barcelona (UB), així com fotografia i cinema a The Cooper Union for The Advancement of Science and Art, Nova York, sota la supervisió de Walid Raad. Les seves exposicions individuals inclouen: Logo-dolmen, Centro Párraga, Múrcia (2020); 1 + 1 = 3, Galeria etHALL, Barcelona (2018); D’aquelles fotos aquests fangs, Fundació Suñol, Barcelona (2017); Sincronies 2016, Fundació BBVA, Madrid (2017); Sincronies, Galeria Rafael Ortiz, Sevilla (2015); Nom és acció, La Capella, Barcelona (2013); Cortex, Galeria Estrany – de la Mota (amb Gerard Ortín), Barcelona (2012), entre d’altres. Ha participat en exposicions col·lectives com L’objecte del vincle, Casal Solleric, Mallorca (2020), Esdevenir immoral i després morir, La Capella (2019); Stazo Stazionario, CRAC Puglia, Taranto (2018); Tension &Conflict, Video Art After 2008, MAAT, Lisboa (2017); Demo Reel, Galeria Estrany – de la Mota, Barcelona (2016); Costumer Experience, The National Centre for Contemporary Arts (NCCA), Moscou (2015); Nonument, Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Barcelona ( 2014); Pleine Mer, Inquiêtudes et Réveries, Musée Départemental de Préhistoire Corse et d’Archéologie de Sartène, Córcega (2013); Modifications 2010, Aarhus Art Building, Dinamarca (2010), entre d’altres. Va rebre les Ajudes Fundació BBVA a la Creació a Videoarte 2015. Marc Larré està representat per la Galeria etHALL (Barcelona).

Material necessari: Papers de tota mena (cuina, water, periòdic, etc), i fang fresc.

Date: Dimecres 11 maig. 17h a 20h. Duració 3 hores.

Preu: Soci 15€  // No Soci 25€

Inscripcions a partir de gener al correu santlluc@santlluc.cat o al telèfon +34 93 302 45 79