Amb Oscar Sanchís

L’objectiu principal del curs és conèixer a fons la tècnica, la seva filosofia de funcionament, les claus que mouen a l’aquarel·lista a prendre decisions, reconèixer mals hàbits per poder-los corregir i molt especialment perdre la por.

L’aquarel·la una tècnica molt pràctica pel seu desenvolupament a l’aire lliure per la seva comoditat és una tècnica flexible i relativament neta que permet amb molta rapidesa posar l’entorn adequat per iniciar la seva pràctica. És per tant una tècnica molt apta per l’Sketching.

Donarem especial accent a fer córrer l’aigua, la seva fluïdesa.

Pensant que anem de cara al bon temps d’estiu iniciarem el curs amb la intenció de marcar les diferents pautes que ens ajudin a nivell pràctic la seva execució a l’aire lliure.

QUATRE LINIES QUE DETERMINEN LA DIRECCIÓ DEL CURS D’AQUAREL·LA

L’art de simplificar l’aquarel·la.

Als inicis de curs intercalarem teoria tant del dibuix (perspectiva, esbós formal, abstracció, composició…), com del color (tècniques d’aproximació del color, aprendre a veure el color de l’atmosfera…).

Reconeixement del nostre estat de coneixement fent un repàs d’un o dos dies del dibuix (com encaixar, esbossar, sintetitzar, repartir espais, estructurar…)

Aprendre tots els conceptes relacionats amb el color: neutralitat, densitat, transparència, foscor…

Com plantejar d’un inici una aquarel·la per tal que es mantingui la frescor i espontaneïtat. Aprendrem les claus per fer-ho.

Aniré plantejant exercicis més o menys complicats en funció del nivell dels alumnes, començarem les classes a la seu del Cercle però amb especial interès mentre el temps i el alumnes hi estiguin d’acord en fer-ho a l’aire lliure.

En tots els meus cursos intento crear un clima entre l’alumnat que permeti el feedback entre tot el grup intercanviant coneixements impressions entre tots.

Va dirigit a tots el públics. A l’estar compost per grups reduïts es pot fer un seguiment detallat i més personalitzat de cadascú.

Si ja es disposa de material el primer dia no cal fer una compra específica per aquest curs i es faran propostes per millorar l’equip que es disposi.

Horari: DILLUNS de 17:30 a 20:30H

Dates: Del 25 de abril al 4 de juliol / 10 sessions.

De les deu sessions intentarem com a mínim fer les dues darreres, aprofitant que el dia ja serà més llarg, al carrer o en parcs.

Nivell: Iniciació

Grup: 12 alumnes (segons aforament)

Espai: Aula Foto

Preu: Soci 240 €  // No Soci 300 €

Inscripcions a partir de gener al correu santlluc@santlluc.cat o al telèfon +34 93 302 45 79