Els nostres objectes quotidians cobren vida al ser observats i tenen molt a ensenyar-nos, serà a partir de la seva ajuda que ens iniciarem en la pintura a l’oli.  

Practicant una mirada atenta i curiosa els objectes quotidians més simples i petits poden parlar-nos de qüestions íntimes, transcendents, misterioses. Perquè com afirmava Federico García Lorca:

“La poesia és el misteri que hi ha en les coses i totes les coses tenen el seu misteri”

Durant les classes analitzarem treballs d’altres pintors/es i la seva elecció del color, valor, composició, entre altres conceptes del llenguatge visual. Posarem en pràctica aquestes nocions mitjançant exercicis en què començarem a dominar la tècnica de l’oli i a plasmar el que percebem dels nostres petits objectes i les seves vides secretes. 

L’oli ens dona possibilitats infinites. Ens deixa usar els dits, el drap, i si… també el pinzell. Amb una paleta reduïda, pots introduir milers de matisos. Cada classe s’estructurarà en tres moments: introducció (moments d’explicació i demostració, entrada en calor, anàlisi d’imatge), pràctica i observació (d’allò que cadascú ha realitzat i de les produccions dels companys/es).  

Objectius:

Incorporar eines per a l’anàlisi i realització de pintures a l’oli i dibuixos figuratius. Desenvolupar idees pròpies utilitzant els continguts apresos en la pràctica i l’observació. 

Adquisició de competències:

Els estudiants adquiriran nocions bàsiques de color i composició. Percepció de graus de lluminositat en el color. Aplicació de les eines necessàries per a la pintura a l’oli i predisposició per a experimentar-ne de noves. Mirada crítica cap al propi treball i d’altres artistes. 

Público objetivo:

Adreçat a persones que tenen el seu primer contacte amb la pintura o que volen repassar els conceptes bàsics. A partir de 15 anys i sense màxim d’edat. 

Horari: 17:30 a 20:30h

Dates:  Divendres del 23 de setembre al 25 de novembre // 10 sessions.

Preu: Socios 220€  // No Socios 340€

Inscripcions al correu santlluc@santlluc.cat o al telèfon +34 93 302 45 79