LITO POLIÈSTER I COLLAGE

Dirigit per Marta Torres

En aquest curs experimentarem amb la lito polièster i el collage. Aquesta tècnica de litografia sobre polièster ens permet dibuixar directament, imprimir imatges, fer transferència de dibuixos, textos i fotografia amb un procés no tòxic i senzill.En l’estampació utilitzarem el collage per afegir colors d’una manera molt rapida a les nostres imatges.

Com es treballarà?

Substituïrem la pedra litogràfica per polièster i, en lloc d’utilitzar la premsa Litogràfica, utilitzarem el tòrcul o premsa calcogràfica. Fent servir retoladors permanents i bolígrafs de diverses grossors poderem dibuixar directament sobre el polièster i amb una impressora làser s’imprimiran les imatges fotogràfiques o digitals. Després es procedeix a l’entintat, utilitzant tinta litogràfica amb un corró de goma i mantenint la superfície de la matriu sempre humida amb aigua. La imatge acumula tinta lentament, per tant és necessari treure la primera còpia en paper de prova abans d’imprimir sobre paper per a litografia. Estamparem sobre diferents papers, tradicionals, fets a mà, paper Japó i farem estampació monocolor, color i sobreimpressió de veladures amb collage.

L’objectiu d’aquest curs és experimentar amb una tècnica de transferència d’imatges, la lito polièster i el collage per ampliar els nostres coneixements tècnics de l’obra gràfica amb un procés no tòxic, senzill i amb un resultat ràpid.

En aquest curs obtindràs nous recursos tècnics i d’estampació: – Com utilitzar el polièster per estampar dibuixos i fotografies. – Amb el collage experimentar variacions de composicions i com afegir colors d’una manera senzilla i ràpida.

Aquest curs és interessant per a les persones que vulguin apropar-se al món del gravat o ampliar els seus coneixements tècnics d’obra gràfica.

No cal tenir coneixements previs de gravat.

Materials que cal portar el primer dia

Paper de gravat o per litografia i paper de seda

Davantal amb butxaca o bata i guants de làtex o vinil.

MATERIALS

El primer dia de classe comentarem el tipus de planxa, i els rodets que l’alumne haurà de comprar i qualsevol dubte sobre els materials, al taller hi haurà tintes de gravat i olis vegetals de neteja.

Fulls de lito polièster

Llapis goma i maquineta

Carpeta mini’m DINA3

2 Acetats A3 gruixuts

Paper quadricula per fer registres

1 cartolina blanca DINA3

2 Retoladors permanents prim, cadascú d’un color diferent

Tisores i tallador

Rodets

Caixa de sabates o plàstic per guardar les eines

Llibreta tipus moleskine amb paper setinat A5 per fer apunts i proves (servirà també per fer llibre d’artista. És optatiu).

Horaris:

Tots els dilluns de 17.30 a 20.30h (taller gravat) del 25 de gener al 29 de març.

Preu:

175€ Socis

295€ No socis.