A càrrec de Marta Torres

En aquest curs experimentarem amb les planxes de polímer, podem fer fotogravats de dibuixos, textos i fotografies i obtenir una estampa més propera al gravat tradicional. Aquest procés no és tòxic, les planxes es revelen amb aigua i l’estampació  de les planxes és bastant senzilla.

Descripció:

En aquest curs experimentarem amb la transferència d’imatge  a les planxes de polímer.

Aquestes planxes es componen d’una capa de polímer sensible a la llum unida amb una capa adherent al suport que potser alumini, acer o polièster. La indústria les fa servir per impressió flexogràfica, són solubles a l’aigua i es poden fer grans tirades.

En aquest curs utilitzàrem una marca diferent de planxes, havíem fet servir fins ara les grogues, les que farem servir a partir d’ara són més fàcils de revelar i d’estampar i tot el procés té petites variacions respecte al que utilitzàvem amb les planxes grogues.

Podem fer transferència de dibuixos, textos i fotografia amb resultats pictòrics i obtenir una estampa  amb relleu i textura  més propera al gravat tradicional.

Estamparem sobre diferents papers, tradicionals, fets a mà, paper Japó i farem estampació  monocolor, color i sobreimpressió.

El primer dia us explicaré el material  que cal portar pel curs i amb una planxa de mostra  farem tot el procés d’insolació  i revelat del polímer  per obtenir un fotogravat.

 Només cal portar una llibreta per fer apunts el primer dia.

Objectius del curs:

L’objectiu d’aquest curs és experimentar amb les planxes de polímer i a partir d’un dibuix o una fotografia fer una planxa de fotogravat que ens permet estampar una edició  sobre diferents tipus de paper. És un procés no tòxic i més ràpid que fer un gravat tradicional.

Adquisició de competències:

Amb els coneixements tècnics d’aquest curs tindràs autonomia per experimentar fent fotogravats que pots combinar  imprimint amb gravats tradicionals. Obrim una nova línia d’expresió dins del gravat amb aquesta tècnica de transferència d’imatges.

Aquest curs va dirigit a les persones que tinguin interès per les diferents tècniques del gravat. No cal tenir coneixements previs.

Material:

El primer dia us explicaré el material  que cal portar pel curs i amb una planxa de mostra farem tot el procés d’insolació  i revelat del polímer  per obtenir un fotogravat. Només cal portar una llibreta per fer apunts el primer dia.

Horari: Divendres  de 17:00h a 20:00H

Dates: Del 21 de gener al 25 de març / 10 sessions.

Nivell: Iniciació

Grup: De 10 a 12 alumnes

Espai: Laboratori gravat / Laboratori foto

Preu: Soci 240 €  // No Soci 300 €

Inscripcions a partir de gener al correu santlluc@santlluc.cat o al telèfon +34 93 302 45 79