Isidre Manils protagonitza la nova temporada expositiva de Can Framis

Us proposem una visita guiada a l’exposició, una retrospectiva de l’artista i soci de Santlluc Isidre Manils, que ens explicarà de primera mà el seu projecte creatiu.

Isidre Manils protagonitza la nova temporada expositiva de Can Framis

La RODA DE PREMSA tindrà lloc el dilluns 7 de febrer a les 11h a Can Framis

Visita guiada a l’exposició: Dijous 17 de març a les 16.00h a Can Framis

L’exposició Fora de camp d’Isidre Manils (Mollet, 1948), comissariada per Natàlia Chocarro, aborda diferents aspectes de la trajectòria de l’artista entrellaçant punts d’encontre entre els diferents suports en els quals reposa la pintura. Amb un compromís ètic vers aquesta disciplina artística i amb un mètode de treball exhaustiu i concret, l’obra d’aquest ‘realitzador’ d’imatges esdevé una de les més reeixides i singulars del país.

Amb una mirada fixada en el món cinematogràfic a què accedeix quan encara és un nen, l’obra del pintor bascula entre l’ocultació i la (des)ocultació, entre l’absència d’una presència i ‘acoblaments’ d’imatges aparentment inconnexes de les quals se’n destil·la una gran sensualitat.

Al llarg d’una trajectòria de 50 anys, Isidre Manils s’ha confirmat com un dels artistes del país amb un discurs i una pràctica artística més convincents pel que fa a l’exploració de la mirada cinematogràfica en la pintura.
De la pintura al cinema i del cel·luloide al llenç, Manils aboca i transmet el llegat de les imatges cuinades a foc lent, en el transcurs dels diferents estils artístics que s’han produït a la Catalunya de postguerra –això és, l’informalisme, el conceptual, l’expressionisme–, fins a aconseguir bastir un llenguatge personal que expressa més del que mostra i oculta més que desvetlla.

__

Roda de Premsa: Dilluns 7 de febrer a les 11h.
Inauguració: Dilluns 7 de febrer a les 19h.
Exposició: del 8 de febrer al 15 de maig de 2022.

Visita guiada a l’exposició: Dijous 17 de març a les 16.00h al Museu Can Framis (Fundació Vila Casas). Inscripcions prèvies trucant al 93 3024579 o escrivint un correu a santlluc@santlluc.cat. El preu de l’activitat serà de 4€.

Horaris Can Framis:
De dimarts a dissabte d’11.00 a 18.00 h.
Diumenge d’11.00 a 14.00 h.

Per a més informació podeu contactar amb:

Neus Pérez / Diana Juanpere
Premsa i comunicació
Fundació Vila Casas
Tel. 93 481 79 85
C/ Ausiàs Marc, 22 – 08010 Barcelona
nperez@fundaciovilacasas.com
djuanpere@fundaciovilacasas.com