A càrrec de Ingrid Garcia-Moya

¿Vols experimentar descobrint la màgia del RETRAT?

 ¡Aquí tens l’oportunitat de fer-ho!  

Aprendrem a entendre l’anatomia del retrat i a partir de l’observació i l’anàlisi de la forma  ens endinsarem en el caràcter mes profund de les emocions humanes reflectides en el rostre. Aprenen les tècniques que permeten dotar d’expressió un retrat i els seus planós de llum i composició. Fent us del model viu! 

Treballarem diferents mides i tipus de suport : com retrats a tamany 1m x 1m, paper, fusta i tela. Ens endinsarem en diferents tècniques. Veurem com el retrat a estat el tema més experimental en el camp artístic al llarg de l`historia del Art en pintura, dibuix i escultura . 

Farem visites comentades a Museus i estudiarem la diversitat d’aquest tema. 

 • Aquí tens l’oportunitat de descobrir la bellesa de la figura humana tot analitzant l’anatomia, el comportament i funcionament de les estructures del nostre cos, a partir del model viu. 

Serà un mes emocionant on ens submergirem en la força del RETRAT 

OBJECTIU 

Entrar de ple en la força del Retrat i la seva capacitat de transmetre.

COMPETENCIES 

Tenir un mínim coneixement del dibuix. 

PUBLIC A QUI VA DIRIGIT 

Gent de totes las edats en ganes de desfruitar endinsant-se en el retrat. 

METODE 

Per tal de aconseguir el objectiu del curs farem els següent : 

1º Pas

Lo primer observar i entendre que sota la pell tenim un crani que ens configura la forma. Comprendre la estructura dels ulls, nas, boca, pòmuls i orelles que son els que formen las faccions de la cara.

Tot això ho farem a traves de diferents conceptes.

 • Traç  i traç continuo  trobarem la forma i el volum a llapis, bolígraf i plomi-la en tinta xina

 • Llum i ombra  entrarem en l’atmosfera i volum del retrat a carbonet, cretes i tinta xina amb pinzell.
C:\Users\PRT-JOAN\Desktop\CAPSULES DE JULIOL\IMATGES CAPSULES JULIOL\DIBUIXOS de RETRATS\thumbnail_IMG_6393.jpg
 • Llum Escènica Com treure la llum de la foscor  amb carbonet,  guix, goma i tinta xina.
C:\Users\PRT-JOAN\Desktop\CAPSULES DE JULIOL\IMATGES CAPSULES JULIOL\DIBUIXOS de RETRATS\thumbnail_IMG_6561.jpg

 • El Color el treballarem des de dos conceptes diferents, un des de trobar el color de la pell i l’altre des de la seva importància com a mitja exponencial de la expressió. Tècniques que farem us: pastels, llapis de colors, aquarel·la i tintes a color.

 • Composició i planós de enfocà  Per tal de arribar a lo mes íntim del retrat: expressió i sentiment.  La Composició i el planós de enfocament seran importants de estudiar.

 • La asimetria en el retrat  eurem com som de asimètrics, aquesta asimetria ens dona la força i el caràcter de la nostre essència. Es en ella on trobem que un retrat es torna mes anímic. Els dos hemisferis del cervell treballen diferent un des de la emoció i l’altre des de la raó, això es el que configura l’essència del nostre rostre. Ho analitzarem fent us de diferents tècniques. 

 • Las mans en el Retrat eurem com son d’importants de vegades las mans quan participant en el retrat. Això  fa potenciar de vegades la expressió. 
C:\Users\PRT-JOAN\Desktop\CURSOS\2º Trimestre\dibujos\images (2).jpg

2º Pas

 • Modelar amb fang  La importància d’entre el volum els 360º del cap es basic per assumir i incorporar dins nostre la estructura del crani i com aquest defineix la forma externa.  Dibuixarem el cap des de els diferents punts de vista que ens ofereix el model a fang que hem fet.

 • El Collage Per tal de experimentar mes també veurem com de interessant pot ser treballar dibuixant damunt de  diferents papers enganxats de diverses textures.

Per cada un dels conceptes farem us de diferents mides i tipus de suport, tal i com la mida real, 100 x 100 i mides de bloc.  

Apunts de encaix de estructura en llapis i carbonet en pocs minuts.

Treball de estudi a escala real aquest serà en diferents tècniques tal i com a llapis , carbonet, aquarel·la, tinta xina, pastel, etc.

 

LOGÍSTICA DEL CURS:  

 • Cada dia es comentarà la feina feta, compartint el procés que ha fet cadascú. 
 • Les classes són molt participatives, una manera de créixer artísticament és comentar la feina feta diàriament. 
 • Alguna visita a museus, exposicions temporals. 
 • Avaluarem el procés del curs.

Les classes seran en grup reduït, amb un seguiment molt personalitzat; per tal d’ajudar a assolir l’objectiu buscat: trobar un estil propi. 

MATERIAL ALUMNE: 

 • Llapis , Carbonets , Bloc DinA2, tècnica mixta , Rotlle paper , Tinta Xinesa , Aquarel·la , Anilines ,Cretes , Pastels , Retoladors 
 • Pinzells rodons i plans, números 8, 12, 16, 20 i 24; de pèl sintètic  , Recipient per l’aigua , Recipient pels colors , Fustes , Tela preparada.

CONCLUSIO DEL CURS:

Descobrir la bellesa i la força del retrat, com te la capacitat tant gran de transmetre emocions i sentiments. Tot fent us de diferents suports i tècniques, per tal de descobrir el nostre llenguatge propi. 

Horari: Dijous de 17:30 a 20:30H

Dates: Del 23 setembre al 16 desembre / 12 sessions.

Nivell: Iniciació

Grup: El curs serà màxim de 10 persones, mantenint les distàncies i mesures de seguretat. 

Espai: Pati Cobert

Preu:  Soci 288 € // No soci 360 €

Inscripcions a partir de setembre al correu santlluc@santlluc.cat o al telèfon +34 93 302 45 79