SANTLLUC i el CPB SSM ( Centre Psicoteràpia Barcelona de Serveis de Salut mental) han organitzat la sisena edició del Taller de Dibuix que porta a persones usuàries de serveis de salut mental a viure experiències creatives fora de l’entorn mèdic. El Taller comença el 12 de gener i té una durada de tres mesos.

Aquest projecte, construït al voltant d’introducció al dibuix, ha aconseguit que més d’una cinquantena de persones tinguin l’oportunitat de realitzar un exercici de dibuix que va més enllà de l’enriquiment a nivell tècnic en aquest camp, ja que els brinda l’opció de vincular-se a un espai social i creatiu fora de l’entorn mèdic, a fer un exercici de confiança en les seves capacitats pròpies, i de naturalització de la seva relació amb la resta de la societat en un espai d’acollida que els ajuda a desenvolupar-se evitant qualsevol mena de prejudici.

Les persones que realitzen aquest Taller de Dibuix estan acompanyades, en tot moment, per una treballadora social de CPB SSM que els dona suport i que supervisa totes les sessions. La direcció del taller va a càrrec d’una reconeguda artista de SANTLLUC, l’Íngrid García-Moya, la qual compta amb una llarga trajectòria a l’entitat. Des del Centre Psicoteràpia Barcelona estan comprovant com de beneficioses són aquestes classes de dibuix per a tots els i les usuàries que decideixen participar-hi. SANTLLUC també esdevé, així, un espai inclusiu on aquestes persones es poden desenvolupar amb tota naturalitat i adquirir noves eines de creixement personal sortint dels seus entorns habituals.