Curs dirigit per Marta Torres

En aquest curs ens centrarem en l’observació d’alguns elements que conformen la natura, les fulles, les  branques i les flors, amb aquests meravellosos elements com a models estudiarem la gamma dels llapis  de grafit que ens obren moltes possibilitats per a la seva representació.

El punt de partida per aquest curs serà l’observació contemplativa de l’element escollit de la natura que volem representar, fulles, branques o flors. Abans de dibuixar hem de sentir algun tipus d’emoció o sentiment que ens convidi a  agafar el llapis i guixar el paper, d’aquesta manera el dibuix és una comunicació entre una emoció o sentiment, la mà, el llapis i el paper. Encara que el sentiment sigui “no sé per on començar”, aquest també ens serveix!! Potser el començament sigui una mica tímid, però els nostres dibuixos sempre ens van demanant el que cal anar dibuixant per fer una composició adient amb el que tenim al davant, només cal escoltar-los.

Els llapis amb la gamma de durs i tous, és la nostra millor eina per expressar tant un espai o un element subtil, com per donar-li força i profunditat a una part del dibuix que estem  treballant.

L’objectiu d’aquest curs és utilitzar elements de la natura com a models i experimentar  sentir que desperten en nosaltres i intentar mantenir aquesta comunicació oberta amb la mà, el llapis i el paper tot el temps que estem dibuixant.

El resultat serà gaudir del procés d’intentar dibuixar l’aparent realitat que tenim al davant en forma de fulles, branques o flors i molt probablement sortiran alguns dibuixos que ens agradin molt.

Adquisició de competències:

Crear una relació amb l‘element a dibuixar i mantenir una comunicació conscient de tot el procés del dibuix i de com ets sents tu amb aquesta experiència. Conèixer la gamma dels llapis de grafit per fer un dibuix equilibrat i harmònic. Trobar un tipus de paper amb el qual et trobes molt còmode dibuixant amb llapis.

Material:

Llapis H, B i B3

Maquineta i goma d’esborrar

Paper de dibuix si teniu o paper de foli normal A4.

El primer dia s’explicaran altres materials que cal portar pel curs.

Horari: Tots els dijous de 17h a 19h (espai fotografia) del 29 d’abril al 8 de juliol.

Preu:

120€ Socis

200€ no Socis

Inscripció prèvia a santlluc@santlluc.cat o al telf. 93 302 45 79

https://vimeo.com/495707322