amb Neus Colet

El taller està dirigit a totes les persones que tinguin interès i sensibilitat per l’obra gràfica en general tinguin o no  coneixements bàsics de gravat.  

La punta seca és una tècnica d’incisió directa sobre la matriu. Per realitzar aquesta tècnica no necessitem cap procés químic ni vernís, només un punxó i una planxa d’acetat.

Aquest tast té com a objectiu principal iniciar a l’alumne en la tècnica de la punta seca, familiaritzar-lo en els processos del taller i en les eines que intervenen en la fabricació de la matriu i la impressió de l’estampa sobre paper.

Descripció;

Aquesta tècnica és molt similar a la del gravat al burí. L’artista dibuixa la imatge sobre una planxa en aquest cas d’acetat. A mesura que es va fent la incisió es va produint un solc, aixecant a banda i banda una espècie de suaus crestes de material anomenades rebaves o barbes. Aquestes rebaves retenen certa quantitat de tinta i donen al traç de la punta seca un aspecte ric i vellutat. Les rebaves són delicades i es desgasten amb la contínua pressió de l’entintat i estampació. L’estampació de la punta seca es fa entintant la planxa, netejant-la, col·locant un paper humit damunt d’ella i introduint-la en el tòrcul.

En aquest taller curt es podrà fabricar una matriu i fer un parell d’estampacions.

DESCRIPCIÓ DEL CONTINGUT

EL TALLER

Les parts del taller. Zones netes i zones “brutes”. Com utilitzar el taller.

PREPARACIÓ DEL PROJECTE I LA MATRIU

El motiu i el traspàs de la imatge a la planxa. Preparació de les matrius. Materials i eines bàsiques. Treballar amb seguretat i neteja de la zona de treball.

L’ESTAMPACIÓ DE LA MATRIU

Preparació del paper. Materials i eines bàsiques.

L’ENTINTAT

Materials i eines bàsiques. Preparació de la zona de treball. Preparació de la tinta i com manipular les eines.Neteja de la zona de treball i de les eines.

LA IMPRESSIÓ

Preparació de la pressió de la premsa. Plantilles i registres. Materials i eines bàsiques. Assecat i planxat de l’estampa.

Dates: DIMARTS 20 DE JULIOL

Horari: DE 10 A 13 H

Nivell: INICIACIÓ

Grup: de 6 a 8 alumnes (segons aforament)

Espai: taller de gravat

Material inclòs. Els alumnes s’han de portar el material de dibuix.

Sessions formatives de 3 hores / preu per càpsule: socis 24€ no socis 30€

Inscripcions al correu santlluc@santlluc.cat o al telèfon +34 93 302 45 79

Deixa un comentari