TALLER OBERT DE LINOGRAVAT I ESTAMPACIÓ SOBRE MATERIAL TÈXTIL AMB NEUS COLET

Amb Neus Colet

El linogravat és una variant moderna de la xilografia (gravat en relleu) en la qual s'empra el linòleum com a matriu. Es una tècnica que permet ser impresa sobre altres suports a part del paper com per exemple qualsevol teixit.

Aquesta taller obert té com a objectiu principal donar a conèixer el gravat com a medi d’estampació.

El procediment per a obtenir la imatge és idèntic al del gravat en fusta, incidint sobre el linòleum amb gúbies, de manera que les parts buidades quedaran en blanc i les zones en relleu seran les que rebin l'aplicació de la tinta. Com que és un material tou, el linòleum no presenta les dificultats de la veta de la fusta. Actualment per aquesta tècnica de gravat s'utilitzen també planxes de vinil.

El full de linòleum s'entinta amb un corró i, a continuació, s'impressiona sobre paper o tela. Aquesta impressió es pot fer mitjançant una premsa vertical, un tòrcul o bé manualment.

Malgrat que el linòleum com a revestiment de sòls es remunta a l'any 1860, la tècnica d'impressió linogravada es va usar per primera vegada pels artistes de Die Brücke a Alemanya al 1905.

És més fàcil obtenir determinats efectes artístics amb linòleum que amb la majoria de les fustes. El linòleum és molt més fàcil de tallar que la fusta, especialment quan s'escalfa.

Entre els artistes que han utilitzat aquesta tècnica destaca Pablo Picasso, (1881-1973).

 

MATERIAL QUE HA DE PORTAR CADA ALUMNE

2 planxes de linòleum de 16 X 22 cm

Set de gúbies amb mànec per linòleum

2 cartons compacte gris DIN A3 de 1 mm

Paper de seda

1 paper de gravat de 56x76 Canson Edition de 250 grams blanc natural

Carpeta DIN A3

Davantal o bata i guants de làtex

Material tèxtil que es vulgui estampar: samarretes, bosses, coixins, etc.

2/20/2023
PÚBLIC OBJECTIU:

El taller està dirigit a totes les persones que tinguin interès en personalitzar alguna pressa de roba tinguin o no coneixements bàsics de gravat.

HORARI:

DE 10.00 A 13.00 H

DATES:

Dimarts 23 i 25 dijous de juliol de 2024 / 2 sessions de tres hores

PREU:

Soci: 90€ No Soci: 120€

Tornar al llistat