Quadern de Dibuix

En aquest taller, ens embarcarem en un viatge per vèncer la nostra por al paper i abraçar les nostres creacions en un quadern, posant en pràctica diverses disciplines i practicant diferents tècniques. Preten estimular la creativitat i motivar als participants per a que dibuixin en un quadern, tant si s’està de viatge com no. “Portar un quadern” està especialment indicat per estudiants de qualsevol carrera relacionada amb el disseny o l’art. 

Observant el món que ens envolta, descobrirem una gran quantitat d’estímuls. Com ens poden inspirar per ells? El format d’un quadern serà idoni, ja que ens permetrà construir una col·lecció personal i ens facilitarà fer dibuixos sempre que ens vingui la inspiració, ja que el podem portar amb nosaltres en tot moment. 

 

Al llarg de la nostra exploració creativa, posarem gran èmfasi en el propi procés creatiu, practicant una varietat de disciplines. Aquestes inclouran l’autoretrat, el retrat, el dibuix d’objectes, la natura morta, la composició espacial i els paisatges, ampliant així, les nostres habilitats sobre el paper. 

 

Per millorar encara més el nostre repertori, experimentarem amb una varietat d’eines i textures. Des del clàssic llapis i retolador fins al mitjà de l’aquarel·la, l’anil·lina o el collage. 

 

Cada classe la plantejarem com una unitat de treball. Presentaré un exercici basat en una disciplina, des de l’autoretrat fins al paisatge. Parlarem sobre com afrontar els reptes que ens presenta i valorarem tant l’espai del que disposem al quadern com la tècnica que volem usar. A l’inici de cada classe, revisaré la bibliografia amb alguns exemples. Al final de cada classe, veurem tots els exercicis i els comentem en grup. 

 

Dedicarem una estona al visionat de dos documents gràfics que he preparat que mostren  l’evolució dels quaderns de dibuix al llarg de la història, des de James Cook fins a Peter Beard. 

 

El material va a càrrec de l’alumnat i es detallarà el primer dia de classe. Consistirà en portar un quadern amb el que treballar i vàrios materials de dibuix, que anirem especificant a cada classe. 

 

  

1/1/2022
HORARI:

Dimecres de 18 a 20:30h

DATES:

Del 4 d'octubre al 20 de desembre / 10 sessions / 25h

PREU:

soci: 180€ / no soci: 240€

Tornar al llistat