INICIACIÓ AL GRAVAT CALCOGRÀFIC

Aquest curs té com a objectiu principal iniciar a l’alumne en el món del gravat a partir de la tècnica de l’aiguafort on el virtuosisme del dibuix es potencia.

Ens familiaritzarem en els processos del taller i en les eines que intervenen en la fabricació de la matriu i la impressió de l’estampa sobre paper que són comuns a moltes altres tècniques de gravat i estampació.

L'aiguafort és el procediment de gravat en què sobre una planxa metàl·lica coberta per una fina capa de vernís protector es dibuixa amb una punta metàl·lica. Al dibuixar el metall queda exposat i a l’introduir-lo en un bany mordent, o aiguafort, es produeix la corrosió del metall a les zones dibuixades creant uns solcs que són els que configuraran la imatge i és on queda retinguda la tinta.

El gravat a l’aiguafort va aparèixer a Alemanya i a Itàlia a principis del segle XVI com a alternativa més ràpida i menys exigent que el gravat a burí i Rembrandt serà el seu màxim exponent.

1/1/2020
PÚBLIC OBJECTIU:

El taller està dirigit a totes les persones amb interès i sensibilitat per l’obra gràfica en general, tinguin o no coneixements bàsics de gravat.

HORARI:

Dijous de 17 a 20h

DATES:

Del 5 d'octubre al 21 de desembre / 10 sessions / 30h

PREU:

soci: 220€ / no soci: 340€

Tornar al llistat