La Sonorosa és una agrupació que proposa noves maneres de reconstruir iinterpretar el repertori ibèric dels segles XVII i XVIII. Els seus integrants sónprofessionals especialitzats en la interpretació de música i dansa històrica,formats en importants centres de nivell internacional. Ha participat en diversos festivals especialitzats en música i teatre històrictant nacionals com internacionals.

DESCRIPCIÓ DEL PROGRAMA


A la fi de segle XVI, la guitarra es va posicionar, per davant de la violade mà i el llaüt, com l’instrument d’entreteniment domèstic més popular.La creació d’un sistema d’acords i el seu nou sistema de notació méstard conegut com el “Alfabet”, li va donar a la guitarra els elementsnecessaris per a expandir la seva pràctica a Itàlia, Espanya i més tard ala resta d’Europa.
Des dels seus inicis, aquesta pràctica s’ha conservat fins al dia d’avuiadaptant-se als estils i tendències de cada època, i ha portat alsintèrprets de l’instrument a desenvolupar llenguatges més complexosampliant les possibilitats tècniques de l’instrument.
Aquest programa il·lustra aquest gènere musical al llarg de el tempsprenent com a punt de partida algunes de les primeres pecespublicades en aquest estil, i fent un viatge a la música de guitarristes del’època clàssica i romàntica com Fernando Sor i Mauro Giuliani.

ANAÏS OLIVERAS, SOPRANO

Neix a Cabrils (Barcelona) i realitza els estudis de violí alConservatori Municipal del Bruc. Posteriorment, obté el títolde Grau Superior de cant a l’ESMUC i el títol de Màster enintepretació històrica a la UAB. Actualment cursa estudis dedoctorat.
Treballa regularment amb La Capella Reial de Catalunya,Música Ficta, Cor de Cambra de Palau de la Música, MúsicaReservata, Bach Collegium Barcelona i amb els EnsemblesVox Harmònica, La Sonorosa i Locus Desperatus entre d’altres.
Ha cantant sota la direcció de Jordi Savall, Eduardo LópezBanzo, Enrico Onofri, Salvador Mas, Josep Vila, MireiaBarrera, Lluís Vilamajó, Mara Galassi, Lorenzo Coppola, EmilioMoreno, Pere Lluís Biosca, Elisenda Carrasco, Xavier Puig iRaúl Mallavibarrena i ha gravat diversos CDs per AliaVox,Glossa, OBS Prometeu i La Mà de Guido. Recentment hagravat com a solista el Stabat Mater de Luigi Boccherini ambla discogràfica Enchiriadis.


EDWIN GARCÍA, GUITARRES

Neix a Bogotà (Colòmbia) i rep a l’any 2004 el títol de grausuperior en guitarra clàssica. En 2012 obté el grau superioren instruments de corda polsada de la música antiga al’ESMUC sota la direcció de Xavier Díaz Latorre iposteriorment rep en 2015 el títol de màster en interpretacióde música antiga i musicologia de la Universitat Autònoma deBarcelona (UAB).
Ha col·laborat amb agrupacions com Les Talens Lyriques, LosMúsicos de su altesa, l’Orfeo Català, la Companyia Nacionalde Teatre Clàssic de Madrid, l’orquestra del Gran Teatre delLiceu, La Dispersione, L’orquestra Simfònica del Vallés, el corde cambra Francesc Valls de la catedral de Barcelona, L’Arcàdia, Música Ficta (Espanya), Les Vespres d’Anardi,Xuriach i la Boz Galana. En l’actualitat es dedica a la interpretació de guitarres i llaütshistòrics i a la investigació sobre la música ibèrica sensenotació diastemàtica dels segles XVII i XVIII. És director ifundador de l’agrupació La Sonorosa, amb la qual ha publicatrecentment el disc “Vida Bona” amb el segell La Mà deGuido.

Divendres 28 de gener a les 18h.

Sala social.

Incripció prèvia trucant al 93 3023579 o escrivint un correu a santlluc@santlluc.cat