Utilitzarem la tècnica Alla Prima que és un estil o tècnica de pintura on, en comptes de construir capa per capa els colors, la pintura s’acaba en una única sessió, mentre la pintura encara està fresca.  

“Alla prima” ve de l’italià i significa ‘a la primera’. És un estil que feien servir Velázquez i els impressionistes.

  

Treballarem des de la taca més que des del dibuix. Estudiarem la figura i el retrat fent servir de model fotografies o mòbils i tabletes.  La importància de la composició, el llenguatge cromàtic de la llum, formes, roba, colors i equilibri…són valors que ens ajudaran a entendre millor l’aplicació de la pintura.   

El fet de treballar la figura ens obliga a seguir un mètode per assolir una semblança. En el paisatge no és així,  la capacitat de modificar la realitat ens permet re interpretar-lo,  fer-lo més cromàtic, més concret i sintetitzat. Ens alliberem de la realitat per anar a un món més flexible. Treballarem primer al taller amb projeccions d’imatges o temes que vosaltres voldríeu investigar. 

L’observació i proximitat que practiquem a l’hora de pintar un bodegó, ens obliga encara més a estudiar la seva composició llum i tria dels elements. La manera en que fusionem un objecte i que s’entengui dins de la totalitat. Sortirem també a pintar als museus. 

Objectius:

  • Treballar el color, l’aplicació amb espàtula, pinzells, textures…i les diferents maneres de preparar, els  suports. 

Adquisició de competències:

  • Desenvolupar una manera d’aproximar-nos a la natura que ens envolta amb la mirada d’un observador.   

Públic objectiu:

  • El taller està dirigit a tots els nivells, per aquelles persones que comencen i per aquelles que vulguin perfeccionar. 

Horari: 17:30 a 20:30h

Dates:  Dimarts del 20 de setembre al 29 de novembre // 10 sessions.

Preu: Soci 220€  // No Soci 340€

Inscripcions al correu santlluc@santlluc.cat o al telèfon +34 93 302 45 79