Programació

DIBUIX PERFORMATIU. EXERCICIS I DERIVES

Microexposició resultat del taller de Dibuix Performàtic impartit per Joan Morey.

L’acció de dibuixar es trasllada a l’àmbit expositiu. Durant els tres dies de durada d’aquest projecte es podran veure i viure peces acabades i peces que es desenvoluparan “in situ” mitjançant performances.

«Exercicis i derives» és una exposició de treballs d'alguns participants del taller DIBUIX PERFORMATIU, impartit per Joan Morey a SANTLLUC durant els mesos de febrer, març i abril. En el taller es van obrir línies de recerca en les quals el dibuix es entès com una extensió del discurs artístic i el performance com el seu motor d'arrencada.

 Al llarg de la història de l'art el dibuix s'ha desenvolupat des de múltiples formes —ja sigui al carbonet o generat per ordinador, fet per la mà de l'artista o mitjançant la utilització d'eines automatitzades— que generalment impliquen una càrrega performàtica en la seva execució. Aquesta micro-exposició representa una petita part de la gamma de l'art en la qual el dibuix apareix en relació a una acció o procés.

 «Exercicis i derives» inclou així diverses obres en les quals apareixen dibuixos de naturalesa performàtica o treballs de performance que generen elements de dibuix. En totes elles el procés físic, els materials i les pràctiques no convencionals a través dels quals són creades són evidents i, en conseqüència, gairebé totes les propostes apareixen com a “documents”, ja sigui en format d'obra, el seu registre o processos en directe.

Dijous 5, 17 h — Performance de Teresa Estapé, 19 h Inauguració.

Divendres 6, de 17 a 20 h  — Performance de Elisenda Solà-Niubó

Dissabte 7, 12:30 h — Vermut amb Casa Mariol i visita a l’exposició comentada pels artistes.

Artistes: Teresa Estapé, Maria Maggi, Celeste Marí, Miquel Mariné,  Isabel Servera, Elisenda Solà-Niubó, Damià VivesCERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat