Programació

Xerrada fotoconnexió

L'acte té com a finalitat donar visibilitat als treballs fotogràfics de diverses dones que, a través de les seves càmeres, van capturar imatges d'instants que han canviat el món, aportant una visió de gènere i una nova perspectiva històrica.


S'hi duràn a terme dues xerrades dins la mateixa sessió; la primera, en homenatge a Joana Bonet Busom començarà a les 18:30 i a continuació la conferència a càrrec de Carme Huerta, a les 18:45.


Homenatge a Joana Bonet Busom.

A càrrec de Maria de los Santos García Falguera


Fotoconnexió vol retre homenatge a Joana Bonet Busom (1929-2017), de la Fotografia Daguerre de Sants i, amb ella, a totes les dones que han treballat als estudis de retrat sense que els seus noms hagin aparegut enlloc.
Nascuda al si d'una família dedicada a la fotografia, la Joana va retocar negatius i va jugar un paper més important encara dins del negoci: va ser la directora artística de l’estudi, tot i que mai va rebre cap títol.


La seva vesant creativa es mostra a nombrosos retrats, que fan palesa la recerca de recursos creatius que Joana Bonet feia a les revistes de l’època i a les pel·lícules de Hollywood, les seves principals fonts d'inspiració.


Pioneres del fotoperiodisme. El món explicat per les dones fotògrafes.

A càrrec de Carme Huerta.


Es projectaràn fotografies de les primeres fotoperiodistes d'àmbit català i internacional. Les imatges parlaran de mobilitzacions de les sufragistes britàniques, la participació de les dones en la Guerra Civil espanyola, la repressió de la dictadura franquista i les primeres manifestacions a Catalunya per reivindicar els drets i llibertats democràtiques.


Mentre la història oficial segueixi oblidant les vivències de la majoria de la població (les dones i els grups socials més desfavorits), la memòria col·lectiva i plural estarà incompleta. Aquestes fotografies són documents d'alt valor social, ja que contribueixen a complementar els relats històrics que sovint ens han transmès.Dijous 7 de març a les 18:30


Sala Social de Sant Lluc


Entrada gratuïta----------------


Fotos: Jesse Tarbox Beals. Greenwich Village (Nova York) ca. 1910 / Estudi Daguerre. Retrat de Joana Bonet.

Imatges


CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat