Programació

Pati obert: Registre d'un paisatge
Registre d'un paisatge

Del 1 al 3 de febrer 2011
Inauguració dimarts 1 febrer
A les 19.30 h

A càrrec de Núria Guerra

El projecte Pati Obert, vol ser un incentiu per les accions públiques de caràcter efímer, amb l’objectiu de donar primeres oportunitats a joves creadors que necessiten d’un espai públic: la dansa, les instal·lacions, el teatre, el dibuix, les accions i performances. Un espai d’assaig de propostes creatives.

Totes les intervencions són proposades i portades a terme pels artistes a partir d’una reflexió i relació creativa amb el treball que es porta a terme al Cercle Artístic de Sant Lluc. El projecte neix d’una convocatòria feta al mes d’octubre de la qual es van a seleccionar 10 propostes que es realitzen a partir del mes de gener de 2011 i fins el mes de desembre del mateix any.

 

Registre d’un paisatge és la intervenció proposada per la Núria Guerra que consisteix en realitzar un registre de paisatgistes catalans i de pintors, que tot i no ser catalans, en algun moment del seu recorregut artístic han pres el paisatge català com a motiu de la seva obra. Mitjançant una màquina d’escriure, cada nom d’aquest registre queda inscrit sobre fulles d’arbre recol·lectades a la comarca de la Garrotxa, concretament a la Fageda d’en Jordà, degut a les seves connotacions històriques en la tradició paisatgística catalana.

Una vegada enregistrat cada nom en cadascuna de les fulles aquestes van disposades pel terra del Pati Obert, formalitzant-se en una catifa que emergeix des d’una fotografia que es presenta com una obertura en l’espai i que deixa veure tan l’origen físic d’aquestes fulles com l’origen germinal d’aquest paisatge que ha seduït a tants artistes.

Imatges
CERCLE ARTÍSTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADERS • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat