2. Per experimentar
Gravat experimental

Marta Torres

L’objectiu d’aquest trimestre al laboratori serà experimentar amb el litopoliester, una tècnica de transferència d’imatges, per complementar l’obra gràfica.

La litografia sobre polièster és una tècnica que ens permet imprimir imatges, fer transferència de dibuixos, textos i fotografies amb un procés no tòxic i senzill. Substituïm la pedra litogràfica pel polièster i, en comptes d'utilitzar la premsa litogràfica, utilitzarem el tòrcul o premsa calcogràfica. Amb retoladors permanents i bolígrafs de gruixos diversos, es pot dibuixar directament sobre el polièster i amb una impressora làser es poden imprimir les imatges fotogràfiques o digitals.

Després es procedeix a l'entintat, usant tinta litogràfica amb un corró de goma i mantenint la superfície de la matriu sempre humida amb aigua. La imatge acumula tinta lentament, per tant és necessari treure la primera còpia en paper de prova abans d'imprimir sobre paper per a litografia. Estamparem sobre diferents papers; tradicionals, fets a mà, paper Japó i també farem estampació a color, monocolor i sobreimpressió de veladures i aiguafort.

L’aiguafort sobre planxa de coure. Aquest trimestre treballarem la tècnica del sucre i com fer diferents textures amb la intenció d’arribar a integrar, en una imatge, diferents tècniques d’impressió, litopoliester i aiguafort durant aquest trimestre.Dilluns de 18 a 21 h

Del 14 de gener al 18 de març 2019 (10 sessions)

295* € / 235* € menors de 35 anys / 175 € socis 

*Inclou la quota de soci

Inscripcions:

Tel. 93 302 45 79

e-mail: santlluc@santlluc.cat  

CERCLE ARTISTIC DE SANT LLUC • PALAU MERCADER • C/ MERCADERS, 42 • 08003 BARCELONA • TEL 93 302 45 79 • FAX 93 302 68 74 • santlluc@santlluc.cat